Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky pečlivě vymačkáme přes cedník nebo v dlaních, abychom je zbavili přebytečné vody. Vymačkané okurky smícháme s řeckým hustým jogurtem, který jsme také nechali v jemném sítku nebo plátýnku okapat. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, kopr (nemusí být) a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme v lednici půl hodinky vychladit.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...